Rippikoulutaival 2023-2024 alkaa!

 

Kutsumme kaikki Kolarin seurakunnan alueen rippikouluikäiset nuoret yhteiseen riparistarttiin 30.10.2023 klo 15.30-18.00 Kolarin seurakuntakotiin. Koteihinne tulee tarkemmat infokirjeet ja ilmoittautumisohjeet, jotka löydät myös näistä linkeistä:

 

Ilmoittautuminen rippikouluun 2023-2024                                                                                         

 

 

 

Ilmoittaudu yhdessä huoltajasi kanssa rippikouluun ja ensikesän 2024 rippikoululeirille. Jos jostain syystä valitsit väärin tai haluat keskustella ryhmän valinnasta, olethan yhteydessä nuorisotyönohjaajaan Jenniin.

Leirit (HUOM. ei päiväripari) järjestetään Kuusamossa Oivangin nuoriso- ja luontomatkailukeskuksessa (Os. Rovaniementie 62 a, 93800 Kuusamo). Leirimaksu on Kolarin seurakuntalaiselta 100€, toisen seurakunnan jäseneltä tai seurakuntaan kuulumattomalta 200€. Maksu kattaa leirin täysihoidon: kuljetukset, huonemajoituksen ja kaikki päivittäiset ateriat.
Päivärippikoulun hinta on seurakuntalaiselta 50€, muilta 100€. Päiväripari on pienryhmä, joka on suunnattu ensisijaisesti erityistä tukea tarvitseville nuorille.

Ilmoittautumisen jälkeen tulee huoltajan sähköpostiosoitteeseen (laskutussähköposti) maksulinkki, jota kautta tulee maksaa osallistumismaksu. Maksu maksetaan vasta, kun rippikouluvalinnat ovat tehty. Täytettyäsi lomakkeen saat myös kaverikoodin, jonka ystäväsi voi käyttää omalla lomakkeellaan. Huomioithan, että kaverikoodia voi käyttää vain kerran.

 

Mahtavaa saada juuri sinut mukaan! :) 

 

Rippikoulusta eväitä elämään

Rippikoulu on seikkailu, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä. Yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa he pohtivat elämään ja uskoon liittyviä asioita. Useimmiten nuori käy rippikoulun sinä vuonna, kun hän täyttää 15 vuotta.

Rippikoulun voi Kolarin seurakunnassa käydä leiri- tai päivärippikouluna. Tavanomainen rippileiri järjestetään leirikeskuksessa ja päivät koostuvat erilaisista työskentelyistä sekä yhdessä vietetystä ajasta, iltaohjelmasta, hyvästä ruoasta, laulusta ja naurusta. Leirillä nuori pääsee itse tekemään, kokemaan ja pohtimaan.

Papin ja muiden seurakunnan työntekijöiden lisäksi riparilla vastuuta kantavat nuoret isosetLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joiden myötä oppiminen on pitkälti vertaisoppimista. Lisäksi useissa rippikouluissa on mukana vapaaehtoisia aikuisia.

Nykyään useat seurakunnat järjestävät myös erilaisia harraste- ja teemarippileirejä, kuten vaellus-, laskettelu- ja purjehdusripareita, musiikki- tai urheilupainotteisia ripareita sekä vihreitä ympäristöripareita. Vaihtoehtoisista rippikouluista voi esittää toiveen myös meille vetäjille!

Jokaisella on oikeus käydä rippikoulu

Kirkko pyrkii siihen, että kaikki nuoret saisivat parhaan mahdollisen rippikoulukokemuksen. Jokaisella nuorella lähtötilanteesta riippumatta on tasavertainen oikeus käydä rippikoulu.

Rippikoulussa on huomioitava jokaisen oma tapa oppia. Leiririppikoulu on yleisin rippikoulumuoto, mutta se ei sovi kaikille. Pienryhmä voi olla turvallisempi ja oppimisen sekä vuorovaikutuksen kannalta kannalta parempi kuin iso ryhmä.

Ole ajoissa yhteydessä meihin oikean riparimuodon löytämiseksi.

 

Kaikissa rippikoulua koskevissa kysymystilanteissa, ja myös yksityis-, päivä- ja aikuisrippikoulua koskevissa tiedusteluissa voit olla yhteydessä nuorisotyönohjaaja Jenniin tai rippikoulupappi Anneen.

Ota yhteyttä

Nuori on ihme, 15v
Rippikoulu: vahvistaa yhteyttä kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustaa elämään kristittynä