Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistuksen voit tilata Oulun aluekeskusrekisteristä soittamalla numeroon 08 316 1303 tai sähköisesti tästä linkistä.

Oulun aluekeskusrekisteriin kuuluvat Oulun ev.-lut. seurakuntien (Haukipudas, Karjasilta, Kiiminki (Yli-Ii ja Ylikiiminki), Oulujoki, Oulunsalo, tuomiokirkkoseurakunta ja Tuira) lisäksi seuraavat seurakunnat: Hailuoto, Kalajoki (Himanka ja Rautio), Keminmaa, Kempele, Kolari, Liminka, Lumijoki, Muhos, Pello (Turtola), Posio, Siikalatva (Kestilä, Piippola, Pulkkila, Pyhäntä, Rantsila), Taivalkoski, Tervola, Tyrnävä (Temmes), Utajärvi ja Ylitornio.

Virkatodistuksia tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Myös ulkomaan viranomaisia varten sekä ns. elää-todistukset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä.

Virkatodistuksen tilaukseen tarvittavat tiedot:

• Mihin tarkoitukseen tarvitset virkatodistuksen (perunkirjoitus, pankki, vakuutusyhtiö, lainhuuto, sukutukimus, muu tarkoitus)
  • Suku- ja etunimet
  • Syntymäaika tai henkilötunnus
  • Syntymäkotikunta (jos tiedossa)
  • Tulo- tai muuttopäivä kuntaan/kunnasta
  • Tilaajan tiedot (nimi, puhelinnumero, tilaajayrityksen/-yhteisön nimi, osoite, todistuksen toimitusosoite ja mikäli eri kuin toimitusosoite niin laskutusosoite)

Sukututkimukset tehdään Oulun aluekeskusrekisterissä.

Sukututkimusta varten tehtävän todistuksen perushinta on 45 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, perushinnan lisäksi veloitetaan 20 euron lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Tilauksen voi tehdä:

• täyttämällä tämän sukututkimustilauksen ja lähettämällä se osoitteeseen keskusrekisteri.oulu@evl.fi tai Oulun seurakuntayhtymä, aluekeskusrekisteri, PL 122, 90101 Oulu.
  • sähköpostilla, tallenna lomake ensin omalle koneelle, jonka jälkeen lomakkeeseen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja. Sähköpostilla, kun lähettää,  älä kirjaa siihen tietosuojasyistä henkilötunnusta.
  • faksilla numeroon (08) 371 354

Puhelintiedustelut: 044 3161 534, 044 3161 539, 044 316 1454 tai 044 3161 543.

Maksut 1.1.2020 alkaen:

ns. Elää-todistus 9,00 euroa

Sukuselvitys, jonka saa jäsentietojärjestelmästä, perhelehdistä tai jossa vain yksi tapahtumatieto 9,00 €.

Kastekirjasta annettavasta otteesta, monikielisestä virkatodistuksesta ja englanninkielisestä vihkitodistuksesta 9,00 €.

Kirkon yhteisen jäsentietojärjestelmän Kir-Di-toiminnallisuudella laadittu todistus päähenkilön osalta 45,00 € ja liitetodistus 9,00 €.

Sukuselvitys, joka laaditaan manuaalisesti ja tieto haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista 30,00 €.

Tieteellisen tutkimuksen ja sukututkimuksen todistus 45,00 € alkava tunti ja lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutilta 20,00 €.

Toimitusmaksu 5,50 €, sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan sekä laskutuksesta että toimituksesta 5,50 €, yhteensä 11 €.  Ulkomaiseen postiosoitteeseen lähetettävän todistuksen toimituskulu on 8,10 € (5,50 €+2,60 €).

Maksukehoitus 5 €.