Konfirmaatio

Rippikoulun päätteeksi vietettävä konfirmaatio merkitsee vahvistamista. Konfirmaatiossa Jumala toimii konfirmoitavien vahvistajana, kun seurakunta rukoilee heidän puolestaan, ja heidät siunataan apostolisella siunauksella. Saatuaan rippikoulussa opetusta kastettu tunnustautuu konfirmaatiossa Jeesuksen opetuslapseksi. Hän yhtyy samaan uskontunnustukseen, jonka vanhemmat ja kummit lukivat kastetilaisuudessa.

Konfirmoitavien tulee olla kastettuja kirkon jäseniä, jotka ovat saaneet opetusta rippikoulussa.
Konfirmaation jälkeen nuori saa käydä itsenäisesti ehtoollisella, toimia kummina ja asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin saavutettuaan vaalikelpoisuusiän 18 vuotta.

Konfirmaatio toimitetaan kirkossa, yleensä sunnuntain messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen yhteydessä. Kuten kastepäivänään, konfirmoitavat ovat pukeutuneina valkoisiin pukuihin eli alboihin. Ne muistuttavat kasteen armosta. Konfirmaatiomessussa rippikoululaisten kummit avustavat nuorten siunaamisessa.

Yksityisrippikoulun käyneen aikuisen kastetoimitus sisältää myös konfirmaation.

 

Rippikoulun kustannukset

Rippikoulu on osa seurakunnan palvelua, josta osallistujalta veloitetaan nimellinen  osa kokonaiskustannuksesta. Kustannukset muodostuvat opetuksesta, leirityöntekijöistä,  majoitus- ja kuljetuspalveluista, vakuutuksista jne. kuluista, joilla mahdollistetaan turvallinen ja mukava rippikouluvuosi.

Rippikoulun kustannus seurakunnalle on noin 1 500 euroa osallistujalta.  

Rippikoulun hinta

Osallistujalta veloitetaan  (KN 79 § 7.12.2020)

Kolarin seurakuntalainen   100,00 €

Ulkopaikkauntalainen/
seurakuntaan kuulumaton 200,00 €

Konfirmaatio

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia