Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on välittämisen kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa. 

Yhteisvastuun nettisivuilta löydät lisää tietoa. 

Kolarin seurakunnassa Yhteisvastuutapahtumia on monenlaisia. 

Voit myös halutessasi tulla mukaan vapaaehtoiseksi lipaskerääjänä tai vaikkapa tilaisuuksiin ja tapahtumiin. 

 

Vuonna 2023 Yhteisvastuukeräys on nuorten asialla! 

❤ Yhteisvastuukeräyksellä ennaltaehkäistään, sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja Suomessa sekä tuetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä maailman katastrofien keskellä.

❤ 20 % keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle. Kolarissa tuotto käytetään Kolarin perusopetuksen kiusaamisen vastaisen toiminnan toteuttamiseen.

❤ 20 % keräyksen tuotosta menee Aseman Lasten työlle koulu- ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen ja vähentämiseen. Keräysvarat käytetään pitkittyneiden ja laajentuneiden koulukiusaamistapausten selvittämiseen K-0 (kiusaaminen nolla) -toiminnalla sekä katusovitteluun, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset. Toiminta on konkreettista puuttumista sekä ammattilaisten kouluttamista sovittelijoiksi ja väkivallan ehkäisyn osaajiksi.

❤ 60 % Yhteisvastuun keräystuotosta menee Kirkon Ulkomaanavulle. Apu menee KUA:n katastrofirahastoon, josta tuetaan humanitaarisen avun muodossa heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä maailman katastrofien keskellä. Avustustarpeiden syitä ovat useimmiten luonnonkatastrofit (kuivuus, tulvat, myrskyt, maanjäristykset), aseelliset konfliktit ja äkilliset onnettomuudet. Tämänvuotisessa keräyksessä esitellään erityisesti KUA:n avustustyötä Keniassa, jossa karjanhoidolle elintärkeät laidunmaat ovat ilmastokriisin syventämän kuivuuden myötä hupenemassa. Epätoivoinen taistelu laidunmaasta johtaa konflikteihin ja väkivaltaisuuksiin. 

 

LAHJOITA. AUTA.

Lahjoittaa voit monella tavalla:

1. Seurakuntamme MobilePay-lahjoitusnumero on 24486.

2. Voit lahjoittaa myös osoitteessa: yhteisvastuu.fi/kolari

Pankkien tilisiirtojen kautta. Lisäämällä lahjoitukseen viitenumeron kartutat Kolarin seurakuntaan jäävää Yhteisvastuu-tuottoa.

- Aktia FI82 4055 0010 4148 41

- Nordea FI16 2089 1800 0067 75

- OP FI14 5000 0120 2362 28

Viite: 303260

Rahankeräyslupa: Kirkkopalvelujen keräyslupa Manner-Suomessa RA/2020/639, voimassa toistaiseksi.

Suuri kiitos lahjastasi ❤

#yhteisvastuu2023